top of page

Americký politický satirik P. J. O´Rourke a jeho citáty

Patrick Jake O ́Rourke (14.11.1947) je americkým politickým satirikem, novinářem a spisovatelem. Je autorem 17 knih z nichž Parliament of Whores a Give War a Chance byly u New York Times bestsellery č.1. Považuje se za libertariána a dělá si legraci, jak z demokratů, tak republikánů. Stejně jako Václav Klaus spolupracuje s Cato institutem.

Citáty:


- Když je nákup a prodej kontrolován zákony, tak první věcí, které budou kupovány a prodávány jsou zákonodárci.


- Dávat státní správě peníze a moc je jako dávat whisky a klíčky od auta dospívajícím chlapcům.


- Demokraté jsou stranou, která říká, že díky vládním institucím budete chytřejší, vyšší, bohatší a odstraní Vám plevel z Vašeho trávníku. Republikáni jsou stranou, která říká, že vládní instituce lidem nepomáhají a poté co jsou zvoleni to také dokazují.


- Dobrou zprávou je, že podle Obamovy administrativy, budou bohatí platit za všechno. Špatnou zprávou je, že podle Obamovy administrativy, jste bohatí.


- Mít dobrý pocit z vlády je jako dívat se na světlou stránku nějaké katastrofy. Když se přestanete dívat na tu světlou stránku, tak katastrofa je tam pořád.


- Existuje pouze jedno základní lidské právo, právo dělat, to co vám dělá zatraceně dobře. A s tím přichází pouze jediná základní lidská povinnost, povinnost přijmout následky.


- Vrozeným účelem americké vlády je umožnit lidem najít své vlastní cíle a povzbudit je, aby vzali osobní odpovědnost za rozmanitá dobrodružství, která jsou na jejich cestě k těmto cílům, ať už jsou dobré, zlé či jiné.



14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page